Tara de origine – Romania
Culoare – Rosu
Soi – Soiuri de strugure IG cu maceratie de infuzie frunze pelin.
Continut de zahar – Demisec
Gastronomie – Se asociaza cu carnea de miel sau cu deserturi, precum salata de fructe. Se foloseste si la prepararea de cocktailuri.
Temperatura de servire - Temperatura optima de servire 8-10°C
Litraj - 0.75L
Baric - Nu
Producator - Urlati
Pelinul este o băutura aromatizată pe bază de vin (vin alb sau roşu), obținută prin adăugarea în vin a unor ierburi și fructe, componenta principală fiind pelinul Artemisia Abisinnthium. Profilul aromatic al acestui vin românesc este pe bază de fructe coapte și ierburi aromatice, la care se adaugă aromele de pelin ce sunt în centrul atenției, atât la nivelul mirosului, cât și la cel al gustului. Poate constitui un digestiv eficient, dar poate fi servit și la desert.
Scrie un review