Tara de origine – Romania
Culoare – rosu
Soi – Băbească Neagră
An - 2020
Continut de zahar – Sec
Gastronomie – Se va potrivi cu branzeturi maturate, pui, carne de curcan.
Temperatura de servire - Temperatura optima de servire 14-16°C
Litraj - 0.75L
Baric – Da
Producator - Tata si Fiul Podgoria Nicoresti
Malanca - o tradiție românească foarte veche din nordul Moldovei și Bucovinei care are loc în ajunul Anului Nou, este formata din colindători care îmbracă un băiat în haine de mireasă, numită Malanca și viziteaza toate casele in care locuieste o fată nemaritata.
Personajele organizează jocuri, printre care Capra, Cerbul, Calul, Urâtul și frumoasa. Fetele necăsătorite pregătesc prăjituri specifice perioadei și vin să-i întâmpine pe colindători, îmbrăcându-se în haine festive pentru a-i impresiona pe flăcăi.
Scrie un review